Otpremnice

Ove strane se kantinuirano razvijaju. Ako niste koristili MojaKancelarija aplikaciju neko vreme, bilo bi dobro da pogledate na ovim stranicama što je novo implementirano.

Nakon definisanja ulaznih parametara za normalna rad sistema (vidi poglavlje podešavanje), korisniku je u mogućnosti da koristi modul Otpremnice.

Nakon uspešne prijave s korisničkim imenom i lozinkom unutar aplikacije MojaKancelarija, korisnik može odabrati modul DOKUMENTI -> OTPREMNICE

Po odabiru modula, prikazaće se tablica u kojoj se nalazi lista svih otpremnica koje su napravljeni unutar sistema MojaKancelarija.


Kreiranje nove otpremnice

Nova otpremnica se kreira klikom na gumb „+ KREIRAJ NOVU OTPREMNICU“.
Po odabiru ove opcije otvoriće se unosna forma u koju je potrebno popuniti tražena polja.

Napomena 1: polja koja su označena crvenim uzvičnikom su obavezna polja i ako se ne unesu neće biti moguće završetak procesa kojim se kreira otpremnica!
Napomena 2: prilikom popunjavanja polja „Klijent“ i polja „Stavke“, moguć je direktan unos novog klijenta i nove stavke klikon na ikonu „+“.

Informacije o klijentu

Po odabiru željenog klijenta, sistem će automatski prikazati podatke koji će biti dalje prikazani na ponudi u PDF formatu ili u štampi.


Gumbi i ikone

Postavljali smo standardne gumbe unutar sustava na koje su korisnici već navikli. Napomena: Sistem prilikom izrade nove otpremnice prikazuje samo ovaj set ikona:

MojUred - Otrpemnice gumbi

MojaKancelarija – Otrpemnice gumbi

  • Otkaži – povratak na prethodni ekran s popisom svih otpremnica
  • Snimi – snimanje seta podataka (zadanih i ostalih). Bez unosa obaveznih polja, MojaKancelarija neće dozvoliti snimanje otpremnice.

Nakon unosa svih podataka, i pritiska na ikonu „spremi“, MojaKancelarija prikazuje dodatne dve ikone:

MojUred - Otpremnice dodatni gumbi

Moj – Otpremnice dodatni gumbi

  • Otkaži
  • Snimi
  • Štampa / generiranje PDF dokumenta
  • Slanje narudžbenice u PDF formatu na email klijenta (email koji je zadat za izabranog klijenta)

Ostavite komentar