Izrada ponude i računa uz MojaKancelarija

Dokumenti ponuda i račun se kreiraju brzo i lako uz MojaKancelarija osnovni paket. Za hitne ili nepredvidive situacije, ne morate čekati ni vi, niti vaši kupci.

Često se dogodi hitna situacija kada je potrebno ponudu pretvoriti u račun. Potencijalnom kupcu sigurno želite što pre izaći u susret. Vaš potencijalni kupac, pored brojne konkurencije sigurno će ceniti brzinu i profesionalnost.

Ponuda, kupovina, pa račun

Ponuda je neobvezujući dokument koji se najčešće izdaje na zahtev kupca, odnosno kada on pokaže interes za određene proizvode ili usluge.

Izgledom vrlo slična računu, izdata ponuda, ipak ne znači da će proizvod ili usluga zaista biti i kupljeni. Svakako, kupac može proizvod kupiti i po izdatoj ponudi.

Ponuda sadrži sve informacije o proizvodima ili uslugama za koje je kupac zainteresovan, ali ne mora sadržati i konačan iznos. Iznos se i nakon izdate ponude može menjati, odnosno, o njemu možete pregovarati i vi i kupac.

Nakon što se kupac odluči za kupovinu, prilikom uplate potrebno je izdati račun. Račun je knjigovodstvena isprava koja služi za knjiženje nastalog poslovnog događaja. Njegovi su elementi zakonom propisani.

U slučaju da je proizvod potrebno čekati, odnosno naručiti, izdaje se avansni račun. On može biti u delimičnom ili punom iznosu.

Izrada dokumenata ponude i računa

MojaKancelarija aplikacija omogućava vam brzo pretvaranje ponude u račun. Time nastaje račun, bez dvostrukog kreiranja. Uz veliku uštedu vremena možete izradite više sličnih ponuda ili računa. Filtriranje, mogućnost naknadnog uređivanja i storniranja olakšaće snalaženje čak i početnicima u poslovanju.

Ako prilikom izrade dokumentacije za vaše poslovanje naiđete na prepreke, MojaKancelarija vam u okviru punog paketa nudi Skype podršku.

Takođe, za dodatnu uštedu vremena omogućeno je zbirno preuzimanje više računa. Kreirane račune i ponude, lako možete izvesite u PDF obliku i poslati kupcima. Prema unesenim e-mail adresama prilikom popunjavanja podataka o kupcima, sistem će automatski prikazati podatke koji će biti dalje prikazani na kreiranoj ponudi u PDF fajlu ili u štampi.

Besplatno testirajte MojaKancelarija osnovni modul ili isprobajte neke od dostupnih paketa za lakše i brže poslovanje.

Ostavite komentar